dilluns, 9 de maig del 2011

Seguim endavant

A tots els qui un dia us vàreu comprometre amb la recuperació de Salselles: hola de nou. Perdoneu tants mesos de silenci sense correus ni notícies al Blog.

Com ja sabeu fa cosa d’un any l’Ajuntament de Borredà va enviar petició oficial a la Diputació demanant que un equip tècnic visités Salselles per plantejar un projecte de recuperació. Els mecanismes han anat girant (lents però constants en paraules de l’alcalde Joan Roma), i l’equip tècnic ja fa uns mesos que hi està treballant.

A dia d’avui es disposa d’una primera partida de diners que han de permetre una neteja general i l’apuntalament dels punts més compromesos de l’església, a més d’un possible recobriment temporal amb lones plàstiques i el tancament del recinte. Una empresa especialitzada en restauracions n’ha de fer pressupost i en portarà la batuta, encara que les feines es faran, probablement, amb l’ajut de voluntaris desinteressats.

La darrera vegada que l’equip tècnic va visitar Salselles (el passat 5 d’abril) vaig poder-los acompanyar i els hi vaig transmetre les ganes de col•laborar que alguns de vosaltres heu mostrat. Caldrà veure de quina manera es pot combinar el treball dels especialistes tècnics amb el nostre voluntariat, i us demanaré a tots i totes si esteu disposats a col•laborar i de quina manera.

L’equip de la Diputació ha desenvolupat un pla pilot marcant diferents fases d’actuació que caldrà anar realitzant amb paciència, a mesura que els ajuts arribin. L’Ajuntament de Borredà, pel seu cantó, pren també un paper actiu, i serà en bona part responsable de la coordinació del voluntariat. La fórmula que se seguirà es discutirà en la propera reunió entre les parts, a la qual assistiré, que està prevista per d’aquí a dues o tres setmanes (passades les eleccions).

Tota aquesta informació la podreu sentir de nou i ampliada per boca de l’alcalde Joan Roma si veniu diumenge vinent (15 de maig) a l’Aplec de Sant Isidre d’enguany. Com sempre l’organitzen veïns i Ajuntament de Sant Martí d’Albars i comptarà amb caminada des de St. Martí, esmorzar a Lluçà, missa a Salselles i bon dinar amb sobretaula. Els tiquets es poden encarregar fins dijous trucant al 646 77 33 93 (Ramon Erra, alcalde de St. Martí).

Amb l’assistència també de l’alcaldessa de Lluçà (Eva Boixadé) la continuïtat del compromís vers Salselles serà complerta; dos anys després que 283 persones signéssim per fer de la seva recuperació una realitat palpable.

Gràcies a tots!
Estem en contacte.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada