Em presento

Hola.
Em dic Albert Codina Prat i vaig néixer a Vic un diumenge de novembre de l’any 1987. Sóc autor d’aquest blog i responsable del web i la iniciativa www.salvemsalselles.org.
Aquesta dedicació és fruit de la inquietud i l’estima que em desperta un indret tan especial com Salselles. Conec l’església des de petit i sempre m’havia preguntat el perquè del seu estat de deixadesa i d’abandó. (I la pregunta segueix…)

Empès per aquest sentiment vaig portar a terme, l’estiu del 2004, un treball de recerca titulat “Salselles, entorn decadent”. Forma part dels meus estudis de Batxillerat artístic a l’Escola d’Art de Vic, i el vaig fer de la mà de l’arquitecte Pep Padrós.

Han passat anys i la situació de Salselles ha anat empitjorant, però aquella inquietud encara perdura. Per això avui m’alegra ser útil en aquesta iniciativa de recuperació i fer útil el treball per donar a conèxier la realitat oblidada de Salselles.

Les arrels per part de pare em lliguen a Lluçà i des dels tres anys he passat temporades a Vil·ladheures, una casa veïna a tocar de Salselles. Als 20 anys vaig abandonar la carrera d’Arquitectura quan feia tres mesos que l’havia començat i vaig treballar durant un any i mig a Santa Eulàlia de Puig-oriol. Hi vaig conèixer de prop l’ofici de paleta-restaurador i vaig tenir la sort de conviure amb un seguit de persones a qui dono mil sinceres gràcies.

Actualment visc i treballo a Taradell, on aprenc l’ofici de fuster de la mà del meu pare. Fa poc que he acabat un grau superior de Projectes i Direcció d’Obres a l’Escola d’Art i Disseny de Vic. I amb aquest web i blog vetllo perque la conservació de Salselles i el seu entorn esdevingui, de mica en mica, una realitat.
Algun sentiment inexplicable m’empeny a fer-ho.
A tots els qui avui compartim camí, sigui en la forma que sigui: moltes gràcies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada