dissabte, 15 d’octubre del 2011

Estem d’enhorabona

Després d’alguns mesos d’espera, i amb un compromís en ferm de la Diputació de Barcelona vers l’església de Salselles, finalment s’ha signat el conveni entre l’Ajuntament de Borredà i el Bisbat de Vic.

Amb aquest acord ja tancat l’empresa encarregada de recuperar Salselles pot començar a treballar tot seguit, i s’espera que ho faci aquesta propera setmana. Es tracta de l’empresa Pendís, de Bagà, especialista en restauració de monuments i responsable d’altres obres anteriors fetes a la mateixa zona, com ara la restauració de l’ermita de Rotgers de Borredà.

Actuarà primerament en els punts més delicats de l’església i sempre atenent les prioritats que l’equip tècnic de la Diputació ja ha estipulat: el campanar, la zona porxada a l’entrada (atri), etc. També és prioritari cobrir amb tela pluvial les cobertes encara existents per aturar les filtracions d’aigua i el creixement de vegetació.

Per aquesta primera intervenció hi ha disponibles 26.000 (vint-i-sis mil) euros, i l’alcalde Joan Roma ja està fent tràmits amb la Diputació per poder rebre un ajut semblant de cara a l’any vinent. Tot plegat després d’uns mesos de dubte, en què la crisi econòmica ha fet replantejar a fons la viabilitat de la recuperació del santuari. Les obres es faran en diverses fases, a mesura que els ajuts arribin i seguint el pla director que s’ha elaborat i que s’anirà ajustant durant el procés.

Per qüestions de seguretat el recinte de l’església estarà tancat i vigilat mentre durin les obres. D’altra banda Diputació i Ajuntament de Borredà han preferit descartar d’entrada la col·laboració de voluntaris per les dificultats que la legalitat presenta avui dia en termes de permisos i assegurances.
El web i el Blog de Salvem Salselles mantindran la seva tasca informativa i dinamitzadora i seguiran sent emissors de les notícies referents a aquest procés que ja es materialitza. La iniciativa començada fa gairebé tres anys, i la recollida de signatures que entre tots vam fer el 2009 durant l’Aplec finalment han donat fruit, i a raó d’això la degradació del santuari de Salselles comença a aturar-se. Són bones notícies i molts n’estarem contents. Per qualsevol consulta, aclariment o suggeriment us animo a deixar un comentari.

Avui dissabte el Setmanari del Berguedà del diari Regió 7 publica una entrevista feta a un servidor, Albert Codina, on explico una mica com ha anat tot plegat. De cara a la setmana vinent miraré que també alguns diaris osonencs es facin ressò de l’inici de les obres a Salselles.

Fins ben aviat i gràcies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada