dijous, 4 de febrer del 2010

Acord amb el Bisbat

D’entrada demanar disculpes perquè fa molts mesos que no diem res de Salselles. Després de la Trobada de Germanor les vacances d’estiu se’ns van tirar a sobre, i durant aquests darrers mesos tots els implicats hem estat bastant enfeinats. Tots treballem i alguns estudiem, i les presses de la rutina diària ens han pres més temps del que voldríem.
Però avui hi ha bones notícies: hi ha hagut acord. Havent demanat hora, finalment dilluns de la setmana passada, 25 de gener, vam anar al Bisbat de Vic. Vam anar-hi Joan Roma: l’alcalde de Borredà, Eva Boixadé: l’alcaldessa de Sta. Eulàlia, Ramon Erra: l’alcalde de Sant Martí, i un servidor : Albert Codina , en representació de la iniciativa Salvem Salselles. Ens va rebre David Compte: Vicari general de la Diòcesi de Vic, que s’havia informat de Salselles i havia fet una ullada a www.salvemsalselles.org. Com sabeu, també comptàvem amb 283 signatures recollides durant la trobada a Salselles.
Joan Roma, alcalde del municipi que actualment conté Salselles, va reiterar a David Compte la seva voluntat de conservar Salselles, tal com ja va fer saber el passat 17 de maig després de la missa de la Diada de Germanor.
Compte, per la seva part, va deixar clar que el Bisbat no farà una cessió total dels terrenys però va fer saber que “conservar Salselles és la voluntat de tots”. Per això el Bisbat es va comprometre a una cessió d’ús per a 25 anys durant els quals l’Ajuntament de Borredà, com a institució pública, s’encarregarà de vetllar per la conservació i la recuperació de Santa Maria de Salselles.
Pel que fa a la carta enviada anteriorment al Bisbat, Compte va demanar disculpes assegurant que no n’havien tingut notícia per causes internes del Bisbat que van dificultar la gestió del correu tradicional.
A dia d’avui, Joan Roma ha contactat amb la Diputació de Barcelona demanant que un Equip Tècnic avaluï l’estat de l’església i dictamini quines accions seran necessàries. El Servei de Patrimoni Local ja s’ha compromès verbalment i en els propers dies s’enviarà la petició oficial. Paral·lelament es posarà per escrit l’acord verbal amb el Bisbat que permetrà començar els estudis i, posteriorment, els treballs.
Roma va deixar clar que aquest és un procés llarg i que, després dels estudis, la recuperació s’haurà de fer en varies fases i amb varis ajuts econòmics a la mesura de cada fase. Però ell mateix comentava que “hem començat a fer camí i hem desencallat el tema, i això era bàsic”. Tots tres alcaldes es mostren contents amb l’acord i, a partir d’ara, la perseverança, l’esforç i la dedicació de tots els implicats serà clau per la marxa de tot el procés.
Esperem que els rocs de Salselles siguin prou valents per esperar-se drets i que els tràmits i la paperassa siguin prou ràpids per arribar a temps.
Trobareu notícies noves per cada pas que es faci en els propers dies. Hem començat, i anem endavant.

1 comentari:

  1. Ja sabem que aquestes coses són llargues, però tot és començar i estic segura que les pedres es podran esperar una mica més. Els que estimem Salselles estem molt contents amb aquesta notícia i us donem les gràcies per la feina feta i per mantenir-nos informats.

    Els de Cal Penyora
    Sta Eulàlia de Puig-oriol

    ResponElimina