dimecres, 16 de maig del 2012

1a. fase acabada i Aplec

Un any més ha arribat la diada de Sant Isidre (va ser ahir dimarts 15), i com ja és tradició aquest proper diumenge dia 20 es farà l’Aplec a Salselles.

Veïns i Junta Parroquial de Sant Martí d’Albars organitzen de nou la caminada des de St. Martí, l’esmorzar a Lluçà i la missa i el dinar a Salselles, amb la música de Un honor (Francesc Marimon, acordió, i Marcel Marimon, guitarra i veu) a la sobretaula. Els tiquets pel dinar es poden encarregar fins aquest divendres trucant al 646 77 33 93 (Ramon Erra).

Després de tres anys de la recollida de signatures aquest serà el primer Aplec on veurem canvis significatius en l’estat de l’església de Salselles.
La primera fase de les obres ja s’ha acabat, i el campanar ha quedat completament consolidat. S’ha actuat primerament en aquest punt entenent que és l’element més significatiu del conjunt i una fita important en el territori. Se n’ha eliminat la vegetació, s’han rejuntat les parets exteriors i interiors, s’ha refet el terrat i s’ha fixat la barana existent. També s’ha posat un sistema de tirants de ferro envoltant la torre a tres nivells per assegurar-ne la solidesa. (Veure imatge adjunta).

El cost de les obres ha estat de 25.962′25 euros, que han anat a càrrec de la Diputació de Barcelona en resposta a la petició feta des de l’Ajuntament de Borredà, i amb el suport dels Ajuntaments de St. Martí d’Albars i Lluçà. Joan Roma, alcalde de Borredà, ens explicarà diumenge quina és la previsió de continuïtat de les obres de cara a consolidar altres elements que encara perillen com l’atri de la façana amb la característica zona porxada i altres parts que arquitectes de la Diputació estan valorant. Si tot va bé s’espera una segona partida per valor de 40.000 euros que probablement arribaran en dues fases diferents i que s’invertiran a Salselles d’acord al pla director elaborat.

Ens veiem a l’Aplec amb els qui vingueu!