dimecres, 24 de febrer del 2010

Noticies als mitjans

La Rella (revista del Lluçanès) d’aquesta quinzena, num. 248, publica una notícia breu de Salselles. Si la voleu veure en format digital: issuu.com/larella, pàg.2. O també en podeu llegir el text a vilaweb.
Altres mitjans d’El Berguedà també han recollit darrerament la notícia de l’acord amb el Bisbat:
www.dbergueda.cat
I si voleu rellegir la notícia que La Rella ja va publicar en el seu número 230 (maig 09), arran de l’Aplec a Salselles: www.vilaweb.cat/noticia

dilluns, 15 de febrer del 2010

Referent a la notícia d’El 9 Nou

Deixeu-me dir que des de Salvem Salselles (i jo personalment) estem molt contents de la Cessió d’ús per a 25 anys que ha ofert el Bisbat de Vic.

Una Cessió total no és indispensable per poder rebre ajuts públics: n’hi ha prou amb una Cessió d’Ús per a 25 anys quan es tracta d’actuacions en espais privats que són d’interès públic. I és gràcies a aquest tipus d’acord que s’han conservat molts edificis importants per nosaltres i la nostra història, ja siguin del Bisbat o d’altres propietaris.

La prioritat de David Comte, Vicari general del Bisbat de Vic, va ser sempre facilitar la conservació de Salselles, i si no va haver-hi cessió total és perquè no feia falta. En vam parlar àmpliament en la reunió que vam mantenir amb ell els tres alcaldes implicats i un servidor, i totes les parts vam sortir satisfetes d’aquest acord per 25 anys que, amb sort, permetrà conservar Salselles.

Per alguns comentaris rebuts arran de l’escrit ha semblat convenient aclarir que des de Salvem Salselles no estem gens descontents, i que respectem i agraïm la resposta del Bisbat. La nostra prioritat també és conservar Salselles, i aquest acord permet fer-ho possible.

divendres, 12 de febrer del 2010

Notícia al 9 Nou

Avui divendres l’edició en paper d’El 9 Nou (bisetmanal d’Osona i el Ripollès) publica la notícia de l’acord amb el Bisbat: cultura, pàg 33.(Enllaç)

Paralel·lament l’alcalde de Borredà, Joan Roma, ha fet arribar una nota de premsa a mitjans informatius d’El Berguedà. La podeu llegir al seu Blog personal: http://joanromacunill.blogspot.com/

També hi trobareu la Carta oficial enviada al Bisbat a resultes de la reunió amb el seu Vicari general.

dilluns, 8 de febrer del 2010

Notícia de l’acord a el 3cat24

Podeu llegir la notícia de l’acord amb el Bisbat a el Portal informatiu de Televisió de Catalunya i Catalunya Ràdio: www.3cat24.cat

Durant tot el cap de setmana ha estat a la pàgina principal del portal, i ha rebut un total de 834 visites. Això vol dir que molta més gent s’ha interessat per Salselles i la seva conservació.

També estem preparant una notícia per El 9 Nou i La Rella.

dijous, 4 de febrer del 2010

Acord amb el Bisbat

D’entrada demanar disculpes perquè fa molts mesos que no diem res de Salselles. Després de la Trobada de Germanor les vacances d’estiu se’ns van tirar a sobre, i durant aquests darrers mesos tots els implicats hem estat bastant enfeinats. Tots treballem i alguns estudiem, i les presses de la rutina diària ens han pres més temps del que voldríem.
Però avui hi ha bones notícies: hi ha hagut acord. Havent demanat hora, finalment dilluns de la setmana passada, 25 de gener, vam anar al Bisbat de Vic. Vam anar-hi Joan Roma: l’alcalde de Borredà, Eva Boixadé: l’alcaldessa de Sta. Eulàlia, Ramon Erra: l’alcalde de Sant Martí, i un servidor : Albert Codina , en representació de la iniciativa Salvem Salselles. Ens va rebre David Compte: Vicari general de la Diòcesi de Vic, que s’havia informat de Salselles i havia fet una ullada a www.salvemsalselles.org. Com sabeu, també comptàvem amb 283 signatures recollides durant la trobada a Salselles.
Joan Roma, alcalde del municipi que actualment conté Salselles, va reiterar a David Compte la seva voluntat de conservar Salselles, tal com ja va fer saber el passat 17 de maig després de la missa de la Diada de Germanor.
Compte, per la seva part, va deixar clar que el Bisbat no farà una cessió total dels terrenys però va fer saber que “conservar Salselles és la voluntat de tots”. Per això el Bisbat es va comprometre a una cessió d’ús per a 25 anys durant els quals l’Ajuntament de Borredà, com a institució pública, s’encarregarà de vetllar per la conservació i la recuperació de Santa Maria de Salselles.
Pel que fa a la carta enviada anteriorment al Bisbat, Compte va demanar disculpes assegurant que no n’havien tingut notícia per causes internes del Bisbat que van dificultar la gestió del correu tradicional.
A dia d’avui, Joan Roma ha contactat amb la Diputació de Barcelona demanant que un Equip Tècnic avaluï l’estat de l’església i dictamini quines accions seran necessàries. El Servei de Patrimoni Local ja s’ha compromès verbalment i en els propers dies s’enviarà la petició oficial. Paral·lelament es posarà per escrit l’acord verbal amb el Bisbat que permetrà començar els estudis i, posteriorment, els treballs.
Roma va deixar clar que aquest és un procés llarg i que, després dels estudis, la recuperació s’haurà de fer en varies fases i amb varis ajuts econòmics a la mesura de cada fase. Però ell mateix comentava que “hem començat a fer camí i hem desencallat el tema, i això era bàsic”. Tots tres alcaldes es mostren contents amb l’acord i, a partir d’ara, la perseverança, l’esforç i la dedicació de tots els implicats serà clau per la marxa de tot el procés.
Esperem que els rocs de Salselles siguin prou valents per esperar-se drets i que els tràmits i la paperassa siguin prou ràpids per arribar a temps.
Trobareu notícies noves per cada pas que es faci en els propers dies. Hem començat, i anem endavant.