dilluns, 15 de febrer del 2010

Referent a la notícia d’El 9 Nou

Deixeu-me dir que des de Salvem Salselles (i jo personalment) estem molt contents de la Cessió d’ús per a 25 anys que ha ofert el Bisbat de Vic.

Una Cessió total no és indispensable per poder rebre ajuts públics: n’hi ha prou amb una Cessió d’Ús per a 25 anys quan es tracta d’actuacions en espais privats que són d’interès públic. I és gràcies a aquest tipus d’acord que s’han conservat molts edificis importants per nosaltres i la nostra història, ja siguin del Bisbat o d’altres propietaris.

La prioritat de David Comte, Vicari general del Bisbat de Vic, va ser sempre facilitar la conservació de Salselles, i si no va haver-hi cessió total és perquè no feia falta. En vam parlar àmpliament en la reunió que vam mantenir amb ell els tres alcaldes implicats i un servidor, i totes les parts vam sortir satisfetes d’aquest acord per 25 anys que, amb sort, permetrà conservar Salselles.

Per alguns comentaris rebuts arran de l’escrit ha semblat convenient aclarir que des de Salvem Salselles no estem gens descontents, i que respectem i agraïm la resposta del Bisbat. La nostra prioritat també és conservar Salselles, i aquest acord permet fer-ho possible.

2 comentaris:

  1. Rellegida la notícia, crec que en cap lloc se’n desprèn que Salvem Salselles estigui o pugui estar descontent amb les condicions de cessió del Bisbat. Al contrari, es remarca que “el vicari general els va fer saber que “conservar-ho és voluntat de tots”, i que per això en cediria l’ús”.
    Simplement, explico el procés tal com se’m va explicar a mi. No volgueu interpretar entre línies allò que no he volgut dir ni tan sols insinuar.

    Jordi Vilarrodà
    El 9 Nou
    redactor cap de Cultura

    ResponElimina
  2. Assumeixo que potser no em vaig explicar prou bé.
    És veritat que el Bisbat no es volia comprometre a una cessió total dels terrenys, però tenia les seves raons per no fer-ho. I personalment les vaig trobar prou encertades i respectables.
    Per Salvem Salselles el que és realment rellevant és que el Bisbat fós accessible i facilités l’acord per salvar Salselles, i té poca importància si és amb Cessió total o no.
    Com que la negació de la cessió total és el primer que es comenta en paraules de Salvem Salselles, semblava que això es podia entendre com un retret al Bisbat. I no li volem reclamar res, al contrari, agraïr la seva resposta. D’aquí vé que ho volguéssim aclarir.

    ResponElimina